Ik ben Erica Ganzevles, 46 jaar, getrouwd met Gerard en samen hebben we twee dochters (18 en 15 jaar) 

Al van kinds af aan zat ik met mijn neus in de boeken, en dat is nooit overgegaan. Ik herinner me nog een oud boekje van mijn moeder, over een 4-jarig jongetje "Broertje" genaamd, die tijdens het spelen in de hooiberg in de riek valt en dood gaat! Ik heb het verhaal wel 100 x gelezen, in de hoop dat hij een keer toch niet zou springen en het zou overleven. Maar helaas....
Mijn moeder heeft het boekje niet meer, maar enige tijd geleden heb ik het bij een collega weten te vinden en het staat nu in mijn eigen kast bij mijn jeugdboeken.

 

In 2007 heb ik mijn droom van een eigen boekenwinkel weten te realiseren in het centrum van mijn dorp. Het aanbod groeide van ca. 1300 titels naar meer dan 10.000 boeken. Ook heb ik enkele jaren met twee kramen deelgenomen aan de grootste boekenmarkt van Europa, in Deventer (mijn geboorteplaats). Helaas moest ik in 2013 door aanhoudende gezondheidsproblemen stoppen met de winkel en de boekenmarkt. Nu heb ik nog rond de 2200 goede, bijna als nieuwe boeken opgeslagen in het kleine kamertje bij mij thuis en ben ik nog enkele uren per week actief met mijn website. De passie gaat dus gewoon door!

 

In 2015 ben ik ook recensies gaan schrijven voor www.boekenbijlage.nl. Ik kan nu mijn andere passie -schrijven- goed combineren met lezen. Wat wil een boekenwurm nog meer!

 

 

Terug naar Home